Δώστε τέλος στον πόνο της οστεοαρθρίτιδας

Η συγχρονη λυση για την αντιμετωπιση του πονου της οστεοαρθριτιδας

Τι ειναι η οστεοαρθριτιδα;

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια πολύ συχνή εκφυλιστική πάθηση των αρθρώσεων που καταστρέφει προοδευτικά τους αρθρικούς χόνδρους των εμπλεκόμενων οστών. Οι χόνδροι αυτοί μαζί με το αρθρικό υγρό έχουν ως κύριο έργο τους να απορροφούν τους κραδασμούς και να ελαχιστοποιούν τις τριβές και τις τάσεις που αναπτύσσονται μέσα σε μια άρθρωση κατά την κίνηση ή την άθληση. Η φθορά τους προκαλεί σταδιακά αρνητικά συμπτώματα όπως πόνος, δυσκαμψία, αίσθημα τριξίματος, οίδημα και συνεπώς μειωμένη λειτουργικότητα της άρθρωσης.

Ποια ειναι τα αιτια εμφανισης της οστεοαρθριτιδας;

Η εμφάνιση οστεοαρθρίτιδας μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Η κληρονομικότητα, η ηλικία, το φύλο, η παχυσαρκία, ο τρόπος ζωής και οι έντονες αθλητικές δραστηριότητες είναι κάποιοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν την πιθανότητα εμφάνισής της.

Ποιοι ειναι οι τροποι αντιμετωπισης της οστεοαρθριτιδας;

Καθώς δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία που να επαναφέρει την άρθρωση στην υγιή κατάστασή της, o ορθοπαιδικός σας θα εξαντλήσει όλες τις ενδεδειγμένες συντηρητικές μεθόδους που καταπραΰνουν τα συμπτώματα και στοχεύουν να μειώσουν την πιθανότητα επιδείνωσής της. Μια από αυτές τις μεθόδους με πολύ καλά αποτελέσματα είναι η έγχυση υαλουρονικού οξέος στη νοσούσα άρθρωση.

 

Το υαλουρονικό οξύ υπάρχει στο φυσιολογικό ανθρώπινο αρθρικό υγρό αλλά σε περίπτωση oοστεοαρθρίτιδας η ποσότητά του μειώνεται με παράλληλη εμφάνιση συμπτωμάτων, με προεξέχον τον πόνο. Τα ενέσιμα ιξωδοελαστικά συμπληρώματα υαλουρονικού οξέος που χορηγούνται λιπαίνουν την άρθρωση, συμβάλλουν στην προστασία του χόνδρου, αυξάνουν το εύρος κίνησης, μειώνουν τον πόνο και καθυστερούν την εξέλιξη της νόσου. Τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά είναι μίας μόνο έγχυσης ή τριών εγχύσεων (συνήθως μία έγχυση ανά εβδομάδα).

 

Το CINGAL® είναι το πρώτο και μοναδικό παγκοσμίως εγκεκριμένο ενέσιμο ιξωδοελαστικό συμπλήρωμα υαλουρονικού οξέος που εμπεριέχει και κορτιζόνη. Είναι προϊόν τελευταίας γενιάς, μίας δόσης, συνδυάζει τις ιδιότητες του υαλουρονικού οξέος με αυτές της κορτιζόνης και έτσι προσφέρει ανακούφιση εντός 24 ωρών που διαρκεί έως και 26 εβδομάδες.

Επιλεγοντας το καλυτερο προϊον υαλουρονικου οξεος…

Στο εμπόριο κυκλοφορεί πλήθος σκευασμάτων που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη σύσταση αλλά και την ποιότητα με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τελικά πτωχά ή μηδενικά αποτελέσματα για τον ασθενή.

 

Τα χαρακτηριστικά που καθορίζουν την υψηλή ποιότητα ενός ιξωδοελαστικού συμπληρώματος υαλουρονικού οξέος είναι:

  •  Η ποσότητα (συγκέντρωση) υαλουρονικού οξέος που περιέχεται σε κάθε δόση πρέπει να είναι τουλάχιστον επαρκής για τη συγκεκριμένη άρθρωση ώστε να επιφέρει θετικά αποτελέσματα.
  •  Το μοριακό βάρος του υαλουρονικού οξέος πρέπει να είναι εντός των βέλτιστων ορίων ώστε η άρθρωση να συνεχίσει τη βιοσύνθεσή του και μετά την έγχυση.
  •  Η σταθερότητα της σύνθεσης του προϊόντος πρέπει να επιτρέπει μεγάλο χρόνο παραμονής του στην άρθρωση μετά την έγχυσή του. Αυτό επιτυγχάνεται με ειδικές μεθόδους παραγωγής.
  •  H καθαρότητα του προϊόντος, δηλαδή να μην προέρχεται από ζώα ή πτηνά, ώστε να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις του σώματος μετά την έγχυση.
  •  H πιστοποίηση των προϊόντων πρέπει να είναι από επίσημους παγκόσμιους οργανισμούς.
  •  Τέλος, πάντα να προτιμάτε να προμηθεύεστε ιατρικά και φαρμακευτικά σκευάσματα από πιστοποιημένους αντιπροσώπους της χώρας σας και όχι από αβέβαιες πηγές στο διαδίκτυο που ενδέχεται να θέσουν την υγεία σας σε κίνδυνο. Σε κάθε περίπτωση ζητήστε την καθοδήγηση του ιατρού σας ο οποίος θα σας συστήσει την ενδεδειγμένη επιλογή για την περίπτωσή σας.

 

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά προσφέρονται στα προϊόντα της Anika Τherapeutics (USA), η οποία, μέσα από την εμπειρία σχεδόν 30 χρόνων και 35.000.000 περιστατικών σε όλο τον κόσμο, θεωρείται η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων υαλουρονικού οξέος στις Η.Π.Α. αλλά και παγκοσμίως.

 

Τα προϊόντα της Anika Therapeutics αντιπροσωπεύονται επίσημα πλέον στην Ελλάδα και την Κύπρο από την εταιρεία μας Μπεκυράς-Clinilab η οποία  προσφέρει πάντα καινοτόμες και αξιόπιστες λύσεις στους κλάδους της Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογίας στα 20 χρόνια ενεργούς δράσης της.

 

Τα προϊόντα της Anika Therapeutics που αντιπροσωπεύει η εταιρεία μας σε Ελλάδα και Κύπρο θα τα βρείτε ΕΔΩ.